Plébániániai Karitász
  Kalkuttai Szent Teréz anya imája: A mindennapok megpróbáltatásaiban Segíts, Uram, hogy a mindennapok megpróbáltatásait és szenvedéseit elviselve, halálod és feltámadásod által újból megszabaduljunk, s elnyerjük az élet sokkal nagyobb és boldogítóbb teljességét. Engedelmesen és alázatosan elfogadtad az emberi élet mélységeit, kínszenvedésed és kereszthalálod kínjait. Segíts, hogy elfogadjuk a hétköznapokkal járó gondokat és nehézségeket, s ezek épülésünkre szolgáljanak, hogy mind hasonlóbbá váljunk hozzád. Tégy bennünket képessé a nehézségek elviselésére, és add, hogy napról napra mind jobban bízzunk segítségedben. Juttasd eszünkbe, hogy csak úgy nyerhetjük el az élet teljességét, ha énünk és önző vágyaink meghalnak. Mert csak meghalva támadhatunk fel teveled.
Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság Plébánia
Az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság Plébánia hivatalos honlapja
Plébániai Karitász 
Plébániai karitászunk célja olyan lelki közösséget létrehozni, mely megtalálva Óbudán a lehetőséget, támogatva a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, Óbuda jeles karitatív közösségét, Teréz Anya stílusában szolgálja a szegényeket, és olyan tevékenységet végez, mely segítségére lesz a rászorulóknak, segíti a perifériára kerültek felzárkóztatását közösségünkbe. Karitász vezető: Legéndi Zsuzsa  zsuzsannalegendi@gmail.hu 06-20-420-5701
A tavaszi tartós élelmiszeradományok megérkeztek a Karitász Központba. “Főtisztelendő Plébános Atya! Ezúton köszönjük az Óbuda-hegyvidéki Szentháromság Plébánia Híveinek nagyböjti élelmiszer adományát. A kapott 125 kg élelmiszert a Szent Erzsébet Karitász Központ által támogatott rászorulók részére osztjuk ki. Tisztelettel: Écsy Gábor karitászigazgató” 2017 nagy eredménye Karitászunk "outreach" (kéznyújtás) programja  a Máltaiak, a  Jó Pásztor apácák 2 leányotthona (45 gondozott), az Újvár utcai idősek otthona (95 gondozott), és a  Jablonka úti nővérek (kb. 20 fő) felé. Kapcsolatot alakítottunk ki egy olyan pékséggel, ahonnan rendszeresen kapunk pékárukat, amit szét tudunk osztani e négy projektben. A péksütemények: 1 napos, még ehető, (melegíthető) kenyerek, kiflik, briósok, kakaós csigák, sajtos sütemények. A Karitász munka útja: Előző nap hozzák plébániánkra - átlagban 15 rekesszel - és másnap visszük ki a megadott helyre. Az adományok értéke kb. 30.000 forint. Köszönjük mindazoknak, akik ebben a munkában részt  vesznek, és kérjük, akik segíteni tudnának ebben a Karitász projektben (autó, személyes segítség), jelentkezzenk a plébánián. 2016. szeptemberében  a Kárpátaljai gyerekeknek cipőt gyűjtöttünk. 135 pár gyűlt össze (János evangéliuma szerint 135 halat fogtak a tanítványok a  régi világ 135 országát jelképezve). A sátoraljaújhelyi görögkatolikus parókus vállalta a továbbítást. 2016. októberében  szintén a határon túl élő magyar gyerekeknek ifjúsági regényeket, mesekönyveket gyűjtöttünk. Több száz kötetet hoztak. Szabó István parókus segített a célba juttatásban. 2016. novemberében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére meleg takarókat kértünk a templomba járóktól. Kisteherautóval szállították el az adományokat. 2016. decemberében  karácsonyi ajándékokat készítettünk az Újvár utcai Idősek Otthona lakóinak és gondozóinak. A 98 idősnek és 50 nővérnek és alkalmazottnak 70.000,- Ft értékben szerzett örömet Plébániánk Karitásza. 2017. januárban új programba vágtunk bele: a környék iskoláinak szegénysorsú diákjait - Feldhoffer Magdi testvér támogatásával - anyagi és lelki segítségben szeretnénk támogatni. 2017. Húsvétjára 50 csomagot készítettünk az Újvár utcai Idősek Otthona nővéreinek és 90 csomagot az idősek megajándékozására. 2017. május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Világnapja alkalmából 50 ápolót ajándékoztunk meg hálából, köszönettel,  kézkrémmel, mert a kezükkel gondoznak, ápolnak … 2018. decemberében Karitászunk 100 élő kis fenyőt ajándékohzott a CAT Idősek Otthona gonodozottjainak. Karácsony napján felnőtt híveinknek 100 kis élő fenyőt, a gyerekenek pedig csokoládét, édességet ajándékoztunk. Ugyancsak Karácsony napján vitte el a kárpátaljai Sislócon élő testvéreinknek híveink adományát Szabó István görögkeleti parókus. Fülöp János, a sislóci görögkatolikus egyházközség parókusa levélben köszönte meg Testvéreink adományát.
Nyitólap Plébániánk és kápolnáink Programjaink Közösségünk Ferenc atya gondolatai Hitéletünk Hirdetéseink